Carrière

Waar of niet waar? Drie mythes over Cryptocurrency

Investeren van crypto is tegenwoordig lang niet meer zo’n gek idee als een aantal jaar geleden. Veel mensen hebben de stap genomen om een digitale munteenheid in te slaan of hebben geëxperimenteerd met het inkopen en verkopen ervan. Waar het 10 jaar geleden heel uitzonderlijk was begint het nu langzaamaan een normaal onderdeel van de maatschappij te worden. Doordat crypto werkt op een blockchain, er geen overheid of bank aan te pas komt en het volledig nieuw is ten opzichte van alle andere munteenheden die we kennen, gaan er nogal wat verhalen over cryptocurrencies rond. In dit blogartikel nemen we je mee in een aantal mythes die wij vandaag de dag nog steeds tegenkomen en leggen we je haarfijn uit waarom de mythes wel of niet waar zijn. Zo kun jij met een gerust hart keuzes maken rondom het investeren in crypto zonder dat je daarbij last hebt van onwaarheden.

© Pixabay.com

Sparen levert meer op dan het investeren in crypto

Het zal je niet verbazen dat deze mythe niet waar is maar toch willen we het wel even extra benadrukken. Er zijn nog steeds veel mensen die het investeren in crypto spannend vinden en daarom de stap niet maken. Deze mensen blijven op hun geld zitten in de hoop dat de rente van de bank op de spaarrekeningen omhoog gaat. Helaas is de rente voor het sparen bij de bank lager dan ooit en zal dit niet bepaald windeieren gaan leggen. Crypto is daarentegen hard aan het groeien. Er komen steeds meer digitale munteenheden bij en de markt wordt groter en groter. Als je kijkt naar de termijnen in jaren maak je door een investering in crypto toch een behoorlijke winst. De bekende munteenheid ‘Ethereum’ is het afgelopen jaar met 57% in waarde gestegen. Had je een eenmalige investering van €5000,- gemaakt dan was dit een jaar later €7850,- geweest. Een soortgelijke investering op de bank had je €9,- euro opgeleverd.

De munten zijn onveilig

Veel mensen weten niet precies hoe de cryptomunten opgebouwd zijn, hoe ze ontstaan of hoe een transactie met de munten werkt. Het stuk kennis wat ontbreekt zorgt ervoor dat mensen onzeker zijn en niet durven te vertrouwen op de cryptocurrency. Dit terwijl er juist geen enkele munt zo veilig is als een cryptomunt. Cryptocurrency is namelijk een gedecentraliseerde vorm van geld. Dat betekent dat er geen enkele bank of overheid invloed heeft op de munten of op de waarde van de munten. Er komt geen enkele derde partij aan te pas. Deze decentralisatie is voor heel veel mensen juist een reden om erin te investeren. Wanneer centralisatie van geld plaatsvindt maakt dat jouw geld altijd op de een of andere manier weg kan vallen. Als een bank failliet gaat of een overheid zich met het geld bemoeit, kan het zijn dat jouw verdiende geld verdwijnt. Transacties met crypto zijn volledig anoniem én er komt geen derde partij bij kijken. Dit maakt het juist een van de meest betrouwbare vormen van geld die er bestaat.

© Pixabay.com

Beleggen in crypto is onveilig

Hoewel elke belegging de nodige risico’s met zich meebrengt is het investeren in crypto niet minder veilig dan investeren in andere soorten aandelen. Het verschil met andere markten is alleen dat de koersschommelingen bij crypto een stuk groter zijn. Dit is iets waar je zeker rekening mee moet houden. Door rustig te blijven, te focussen op de lange termijn en niet te snel je munten te willen verkopen kun je zeker een waardevol rendement creëren. Ben jij geïnteresseerd in het beleggen in crypto? Het is belangrijk om met een betrouwbaar en veilig platform in zee te gaan. Eén platform die bekend staat is www.anycoindirect.eu. Zij hebben alle mogelijkheden in huis waardoor jij gemakkelijk aan de slag kan gaan met het beleggen in crypto. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *