Vrije Tijd

Deze hobby’s kosten weinig geld

Het hebben van hobby’s is erg belangrijk. Zo zorgt een hobby ervoor dat jij altijd wat leuks te doen hebt in je vrije tijd, jezelf kunt ontwikkelen en je tijd op een zinvolle manier besteedt. Sommige hobby’s kunnen duur zijn, maar gelukkig zijn er ook een heel hoop hobby’s die je op kunt pakken die maar weinig geld kosten. Wij hebben 4 leuke en goedkope hobby’s voor je op een rij gezet. Wat spreekt jou aan?

Deze hobby's kosten weinig geld
© Pixabay.com

Tuinieren

Tuinieren is een heerlijke hobby die je zo duur kunt maken als je zelf wilt. Je brengt tijd door in de frisse buitenlucht, met je handen in de aarde. Terwijl jij de planten verzorgt maak je jouw geest helemaal leeg. Niet alleen zie je wat jij hebt geplant langzaam tot leven komen, maar als je je op een moestuin richt kun je ook nog eens verse groenten en fruit eten uit je eigen tuin! Ook zonder tuin kun je tuinieren. In dit geval heb je een aantal potten nodig voor op het balkon. Stekjes kun je vaak goedkoop aanschaffen in het tuincentrum of je kunt deze ruilen met vrienden of familie. Verder heb je nog wat tuingereedschap nodig en je bent klaar om te starten.

Breien

Breien heeft een oubollig imago maar is tegenwoordig weer hartstikke hip! Jong en oud maakt hun eigen kleding en accessoires door de breinaalden op te pakken. Tijdens het breien kom je helemaal tot rust en ben je in het nu, waardoor het net een soort meditatie is. Je maakt de leukste en meest unieke items: van een stoere muts in je favoriete kleuren tot een hoesje voor je smartphone. Net als tuinieren kun je breien zo duur maken als je zelf wilt. Breinaalden en wol zijn voor een klein prijsje verkrijgbaar en het internet staat vol met gratis patronen.

Deze hobby's kosten weinig gel
© Pixabay.com

Wandelen

Wandelen werkt niet alleen ontspannend maar is ook nog eens goed voor je gezondheid. Wandelen is makkelijk in te passen in je dag. Ga bijvoorbeeld ‘s ochtends vroeg de deur uit voor een lange wandeling als kickstart van je dag, of gebruik je lunchpauze om een frisse neus te halen. Met wandelen op een stevig tempo bouw je conditie op, terwijl het een stuk minder belastend is voor je gewrichten dan bijvoorbeeld hardlopen. Ook is dit een leuke manier om je eigen omgeving beter te leren kennen.

Koken

Eten moet je toch en door jouw kookskills te oefenen, worden de maaltijden die je zelf klaar kunt maken steeds lekkerder. Op den duur helpt dit je geld besparen. Jij weet namelijk hoe je ook met restjes of goedkope ingrediënten een voedzame maaltijd op tafel zetten. Eten afhalen? Jou niet gezien! Het is veel leuker om zelf te koken. Op YouTube vind je veel kookkanalen waar je inspiratie op kunt doen, of ga eens op zoektocht via Google om recepten te vinden die je graag eens klaar zou maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *