Fit & Gezond

Hoe kies je de perfecte leesbril?

Heb je moeite met je zicht als je iets probeert te lezen ? Of heb je na het lezen moeite om je ogen weer scherp te stellen? Dan is het misschien tijd voor een leesbril. Een wazig zicht tijdens het lezen kan als vervelend worden ervaren. Gelukkig kan de juiste leesbril hierbij goed helpen. In dit artikel bespreken we verschillende soorten leesbrillen.

© Pexels.com

Kies de juiste sterkte en type glazen

Er zijn kant-en-klare leesbrillen op de markt, dit zijn meestal ook goedkope brillen. Maar het is altijd verstandig om een oogtest te doen bij de opticien om te weten welke sterkte van de glazen jij nodig hebt. Dit voorkomt vermoeide ogen en hoofdpijn.  Naast de sterkte is het ook belangrijk om het juiste type glazen te kiezen voor je leesbril. De glazen van een leesbril zijn bolvormig en zorgen ervoor dat het licht op een bepaalde manier gebroken wordt, echter heb je hier ook weer varianten in. Enkelvoudige glazen zijn geschikt voor mensen die alleen moeite hebben met dichtbij zien, terwijl bifocale en multifocale glazen geschikt zijn voor mensen die zowel dichtbij als veraf moeten kunnen zien. Overleg met een specialist om te bepalen welk type glazen het beste bij jouw behoeften past. Misschien heb je dus meer nodig dan een leesbril. 

Kies het juiste montuur

Naast de sterkte en het type glazen is ook het montuur van de leesbril belangrijk. Het montuur moet comfortabel zitten en goed passen bij de vorm van je gezicht. Er zijn verschillende montuurvormen beschikbaar, zoals rond, vierkant, ovaal en cat-eye. Kies een montuur dat past bij jouw persoonlijke stijl en gezichtsvorm. Kijk dan ook goed welk montuur comfortabel is. Het is belangrijk dat de bril goed past en niet te strak of te los zit.

© Pexels.com

Kies de juiste kleur

Wil je dat de bril ook mooi bij je gezicht oas, dan is de kleur van de leesbril ook belangrijk. Kies een kleur die past bij je huidskleur en haarkleur, maar die ook past bij je persoonlijke stijl. Er zijn veel verschillende kleuren beschikbaar, van klassiek zwart en bruin tot opvallende kleuren zoals rood en blauw. Kies een kleur die jouw persoonlijkheid weerspiegelt en die je zelfvertrouwen geeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *