Seks & Relaties

Verliefd met een groot leeftijdsverschil

Daten met een veel oudere of jongere man of vrouw, is dat verstandig? Waarom niet zou je denken, want wat doet leeftijd ertoe als je het samen leuk hebt? Toch is het nog steeds een taboe, zeker als het leeftijdsverschil erg groot is. We weten allemaal dat de meeste mensen van die jonge vrouw met de veel oudere man als partner denken dat ze op zijn geld uit is. Of men begrijpt niet wat die jonge man in die oude vrouwen ziet. De termen ‘toyboy’, ‘cougar’ en ‘sugardaddy’, we kennen ze allemaal. Ondanks dat we in een maatschappij leven waar veel lijkt te kunnen, zijn er op dit vlak toch nog heel veel vooroordelen.

Verliefd met een groot leeftijdsverschi
© Commons.wikimedia.org

Een oudere man met een jonge vrouw

‘De oude bok met het jonge blaadje’. ‘Hij zal wel in zijn midlife crisis zitten.’ Mannen kijken hier vaak anders tegenaan dan vrouwen. Voor veel vrouwen is het duidelijk dat het om zijn geld moet gaan en als ie geen geld heeft, dan is ze op zoek naar een vaderfiguur. Dat ze het misschien gewoon samen goed kunnen vinden, die optie komt zeker niet als eerste voorbij. Toch bestaat dit echt. Misschien ziet de vrouw niets in mannen van haar leeftijd, zoekt ze meer rust en stabiliteit. De man voelt zich misschien door de vrouw jeugdiger en actiever en zo vullen ze elkaar goed aan.

Toch kan het ook problemen opleveren. Bijvoorbeeld als de jonge vrouw nog een kindje wil. Of nog volop wil stappen, terwijl de oudere man daar geen behoefte meer aan heeft. Het is niet altijd rozengeur en maneschijn.

Voorbeelden van oudere mannen met jonge vrouwen: Donald Trump en Melania en Richard Gere met de 34 jaar jongere Alejandra Silva.

Een oudere vrouw met een jonge man

Als een oudere vrouw date met een jongere man wordt er ook al snel gezegd dat die jonge man het op haar geld heeft voorzien. De fysieke aantrekkingskracht die de vrouw voor de jonge man heeft, moet volgens veel mensen de grootste rol spelen. Maar misschien hebben ze ook wel gezamenlijke humor of leuke gesprekken? Natuurlijk brengt een vitaal lichaam ook minder bagage, meer energie of erectieproblemen. Maar er moet nog steeds een klik zijn, anders hou je het niet vol.

Vrienden kunnen nog weleens een probleem zijn in een relatie met een groot leeftijdsverschil. Wilde drankfeestjes waar de jonge partner zich uitstekend vermaakt, kunnen de oudere partner misschien gaan tegenstaan. Ook als de jonge man misschien nog kinderen wil, kan dit een probleem zijn. Zeker als de vrouw de leeftijd al is gepasseerd dat ze nog kinderen kan krijgen.

Voorbeelden van oudere vrouwen met veel jongere mannen zijn: Patricia Paay met Robbert Hinfelaar en Heleen van Royen met Bart Meeldijk.

Verliefd met een groot leeftijdsverschi
© Pixabay.com

De reden om een partner te kiezen

Eigenlijk zou de reden om een partner te kiezen geen belangrijke rol mogen spelen. Het is belangrijker dat er liefde is, vertrouwen en veiligheid. Toch schijnt de slaagkans van de relatie wel minder te zijn als er een flink leeftijdsverschil is. Sommige deskundigen zeggen zelfs dat hoe groter het leeftijdsverschil met je date is, hoe groter de kans is dat de relatie mislukt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *