Seks & Relaties

Ruzie is goed voor je relatie

Liggen jij en je partner soms in de clinch? Prima, jullie zijn goed bezig. Dit is heel normaal. Verschillende wetenschappelijke onderzoeken bevestigen ook dat af en toe ruziemaken de kans op een geslaagde relatie groter maakt. Het is niet goed als je de confrontatie uit de weg gaat, want dat breekt vroeg of laat zuur op. Ga dus eerder vroeg dan laat de discussie aan. Toegegeven, leuk is anders. In deze blog leggen we je in deze blog uit waarom het geen probleem is dat het er soms heftig aan toe gaat tussen jou en je lief.

Ruzie is goed voor je relatie
© Pixabay.com

Wanneer je discussieert, leer je elkaar beter kennen

Een discussie is nooit leuk, maar je gaat ze beter aan dan dat je de confrontatie mijdt. Belangrijk is wel dat je op de juiste manier ruzie maakt. Glazen naar elkaars hoofd smijten is nooit een goed idee. Maar als je met elkaar ruziet en daarbij respect voor elkaar behoudt, dan doe je dat op een gezonde manier. En je leert elkaar beter kennen. Dit zorgt ervoor dat jullie relatie sterker wordt. Na de ruzie komt ook een welgekomen opluchting. Toch… zolang niemand het sleutelwoord ‘respect’ is vergeten.

Elke ruzie maakt jullie relatie sterker

Als je op een gezonde manier ruziet, zal je relatie elke keer opnieuw versterkt worden. Dat komt omdat jullie elkaar niet beu zijn na het conflict. Integendeel zelfs, je zal al wel gemerkt hebben dat je partner na de ruzie nog aantrekkelijker is geworden dan daarvoor. Mooi meegenomen is dat jullie beide ook veel eerlijker naar elkaar toe zijn. Hierdoor weten jullie beter wat jullie met elkaar verbindt. Af en toe een ruzie hoort nu eenmaal bij het samenleven. Zolang je hierbij respect voor elkaar opbrengt, zal dit jullie relatie eerder een boost geven dan fnuiken.

Ruzie is goed voor je relati
© Pixabay.com

Blijf respect hebben voor elkaar

Dat je jouw partner af en toe een ‘eikel’ noemt, kan helemaal geen kwaad. Schelden mag, en doet soms zelfs goed. Maar … Schelden mag niet de overhand aannemen. Daarnaast is er een belangrijk verschil tussen je lief een eikel vinden omdat hij weer veel te laat is thuisgekomen of je lief een eikel vinden omdat hij een egoïst is en alleen maar aan zichzelf denkt. Zolang je jouw irritatie aan situaties is gelinkt, is er geen probleem. Maar van zodra je je véél ergert aan gedrag moet je jezelf wel de vraag stellen of je partner wel echt de ware is.

Oef, oef en nog eens oef!

Als je met je partner ruziet, ontstaat na de ruzie vaak een gevoel van opluchting. Hoe komt dit? Wel, ‘je hebt je ei gelegd’. Met andere woorden, je hebt – eindelijk – aan je partner vertelt waarmee je zit. Het is dan ook doodnormaal dat je opgelucht bent na het conflict. Je weet immers wat je aan je lief hebt. De spanning (de ruzie) wordt hierdoor ontspanning. Jullie kunnen nu weer van elkaar genieten. Waar wacht je nog op. Het is tijd voor een goed potje goedmaakseks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *