Vrije Tijd

Must-haves voor beginnende klussers

Als beginnend klusser voelt het misschien overweldigend eens je op zoek gaat naar wat je in huis wilt hebben. Het goede nieuws is dat je geen ingewikkeld of geavanceerd gereedschap in huis moet halen. Dat is voor ervaren klussers en moet jij je nog geen zorgen over maken. Een gemakkelijke gids over wat je wel in huis kan halen vind je hier. 

© Pexels.com

Gereedschap

Om mee te beginnen heb je natuurlijk een potlood en meetlat nodig. Zo kan je altijd je afmetingen kunnen meten en bijhouden, en daar ga je altijd op blijven terugvallen. Tip: zorg voor een rolmeetlat van ongeveer vijf meter. Die zijn veel handiger en functioneler dan harde en platte. 

Vervolgens investeer je best in een schroevendraaierset. Er zijn heel veel verschillende typen schroeven die ook nog afhangen van project tot project. Je hebt er minimum vier nodig. De eerste is een sleufkopschroevendraaier, een kleine schroevendraaier waarvan het blad ongeveer 3 mm is. Die kan je gebruiken voor kleine elektrische apparaten bijvoorbeeld. De tweede is een ‘gewone’ van waarvan het blad ongeveer 7 à 8 mm is.

Dan heb je nog een kruiskopschroevendraaier nodig uiteraard en als laatste een pozidriv schroevendraaier, een kruiskop schroevendraaier met een extra puntje. Omdat je het jezelf niet wilt aandoen van elks apart te kopen investeer je best in een setje dat één handvat bevat en verschillende kopjes die je er op kunt zetten. 

Voor je schroevendraaiers heb je uiteraard nog schroeven (en pluggen) nodig. Tip: haal ze in maatje 8, dat is de meest universele maat voor klussen. Je weet ook zeker dat je schroevendraaiers samengaan met dit maatje. Naast schroevendraaiers heb je uiteraard spijkers nodig, die heb je best altijd in huis door hun veelzijdig gebruik. 

© Pexels.com

Kledij 

Behalve dat je je broeken en t-shirts niet wilt verpesten heeft werkkleding kopen nog een aantal voordelen. Ten eerste is het beter voor je veiligheid, en daarnaast is het gewoonweg handig. Een absolute must als beginnend doe-het-zelver is een werkbroek. Een t-shirt kan tweedehands of oud zijn, maar broeken dienen specifieke doelen tijdens het werken. Ze bestaan eerst en vooral uit zakken waarin je je gereedschap kwijt kan, maar ze zijn soms uitgerust met bepaalde beschermende elementen zoals knielappen. Daarbij zijn er verschillende broeken voor verschillende doe-het-zelvers, waarbij sommigen je bewegingsvrijheid garanderen en anderen dan weer reflecteren in het donker. Buiten de juiste broek haal je best ook kwaliteitsvolle schoenen zodat je tenen beschermd blijven bij het fysieke werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *