Vrije Tijd

Vakantieparels in eigen land: de leukste plekjes in België

Als we aan vakantie denken beginnen we vaak al te dromen van de Spaanse zon, de Scandinavische natuur of exotische oorden waarvan we de naam niet uit kunnen spreken. Nochtans hoef je heus het vliegtuig niet te nemen om een deugddoende vakantie te boeken. Zeker in tijden van corona valt het zelfs aan te raden om het binnen de eigen landsgrenzen te houden. En dat die landsgrenzen heel wat te bieden hebben? Dat gaan we bewijzen!

Vakantieparels in eigen land de leukste plekjes in België
© Pixabay.com

Ga op citytrip

België heeft heel wat steden die op eender welke bucketlist voor een citytrip zouden moeten staan. Zo heb je bijvoorbeeld Brussel. Onze hoofdstad wordt nog veel te vaak overgeslaan als we op zoek zijn naar een reisbestemming. Nochtans is deze tweetalige stad ontzettend divers met een bruisend gemeenschapsleven en heel wat culturele bezienswaardigheden van Manneken Pis tot het Atomium. Geen trek in Brussel? Dan heb je nog Gent met de prachtige middeleeuwse binnenstad (het Gravensteen anyone?) en de sfeervolle restaurants en winkelstraten. Is geschiedenis echt iets voor jou? Dan mag ook Brugge of Antwerpen niet ontbreken op jouw verlanglijstje. Elk van deze steden heeft zijn eigen charme en zijn eigen karakter om je tanden in te zetten.

Het Hallerbos

Het Hallerbos kan je terugvinden in het pittoreske Halle niet zo heel ver van Brussel. Het is een prachtig bos dat niet voor niets de titel ‘meest fotogenieke stuk België’ toegeworpen krijgt. Dit beschermde natuurgebied zorgt voor een explosie aan kleur rond april. Het is in deze maand dat de wilde hyacinten in volle bloei staan. Het enige nadeel aan het Hallerbos? Het kan er soms ontzettend druk zijn.

De Hoge Venen

De Hoge Venen vind je terug in het oosten van België nabij de Duitse, Luxemburgse en Nederlandse grens. Ideaal dus voor even die grens over te steken en de buurlanden te bezoeken of om gewoon de Hoge Venen zelf te ontdekken. Dit heuvel- en zelfs bergachtig natuurgebied is een nog steeds actief veengebied waar je in de winter ook heerlijk kunt langlaufen. Een avontuurlijke trip met veel natuur? Dan moet je hier zijn.

Vakantieparels in eigen land de leukste plekjes in Belgi
© Pixabay.com

De Ardennen

De Ardennen is een prachtig en uitgestrekt natuurgebied dat ideaal is voor een roadtrip type vakantie. Je kunt hier niet alleen jouw innerlijke oermens volledig ontketenen, maar ook heel wat pittoreske en charmante dorpjes ontdekken. Dit paradijs voor sportliefhebbers en natuurfanaten leent zich bij uitstek tot activiteiten als raften, survival, mountainbiken of zelfs spelonking. Nog wat extra charme aan jouw trip toevoegen? Vergeet dan zeker niet de Grotten van Han en de Vallei van de Lesse te bezoeken.

In het spoor van de oorlog

De westhoek is een begrip voor iedereen die iets van de wereldoorlogen kent. Ieper en het omringende gebied is de locatie van ontzettend belangrijke veldslagen en verzetsdaden tijdens zowel de eerste als de tweede wereldoorlog. Gebeurtenissen waarvan de sporen nog altijd ontzettend zichtbaar zijn. Hier kan je gemakkelijk weken verdwalen in de vele musea, bunkers, graven en artefacten die de regio rijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *